Съставиха актове на директора на училището, класния ръководител и учителката от

...
Съставиха актове на директора на училището, класния ръководител и учителката от
Коментари Харесай

След скандалния случай с детето в кокошарник: Съставиха актове на учителите му

Съставиха актове на директора на учебното заведение, класния началник и учителката от занималнята на момиченцето, живяло в парник в село Крушовица. Те са за нарушаване на Закона за протекция на детето.

От учебното заведение не са подавани сигнали до способените органи относно лошите битови условия за живот на момичето, макар съществуването на съображение за това, откри инспекцията на социалното министерство и организация " Закрила на детето ".

Установени са пропуски и в наложителната документи, която всяка институция, работеща с деца, би трябвало да води във връзка с издевателството и насилието в учебно заведение.

За скандалния случай с малтретиране и неглижиране на 7-годишното дете ви разказахме на 13 декември. Според формалната информация момиченцето е оставяно да спи в нежилищна сграда върху гуми и без отопление в с. Крушовица, съобщи bTV. 

Социалните служащи бяха сезирани от гражданин на въпросното село, който имал подозрения, че върху детето е упражнявано домашно принуждение. В хода на изясняване на случая е станало ясно, че момиченцето е споделяло в учебно заведение, че е било бито от пастрока си, само че е разказвало това доста умерено и е оставяло усещане, че си измисля.

Учителите видели синини и драскотини върху детето и това към този момент ги усъмнило. На 21 ноември директорката решила, че би трябвало да се предприеме нещо и посредством гражданин на селото подала сигнал до обществената работа в Оряхово.

Когато проверяващите влезнали в парцела, където живеело детето, открили, че то спи в парник със стени от найлон и под от цимент. Момиченцето към този момент е изведено от фамилията, посещава и ново учебно заведение в друго обитаемо място. 

Заместник-министърът на труда Елка Налбантова провери условията, при които е настанено детето. Тя посети дома на вуйчото на момичето в Козлодуй, който от 14 декември пое грижите за него. На детето са обезпечени доста положителни битови условия, записано е в учебно заведение и има нов персонален доктор. Закупено му е всичко належащо, с цел да се приспособява допустимо най-плавно и безпроблемно към новата среда.

Социалните служащи ще посещават детето всяка седмица и ще оказват психическа поддръжка на фамилията на вуйчо му. С момичето ще работят постоянно педагогическият консултант и учебният психолог. Работата ще продължи, до момента в който детето се приспособява изцяло. 

Социалните служби ще работят дружно с представителите на просветителната система, с цел да се откри дали по отношение на детето е имало принуждение, сподели заместник-министър Налбантова.

Случаят ще остане под наблюдението на общественото министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР